right now.

Jag känner för att gå på maskerad. Jag vill klä ut mig, klistra fast långa turkosa lösögonfransar, färga håret rosa och halka runt i femton centimeter höga klackar. Därefter vill jag rida på en elefant och simma i Söderhavet.

onsdag.

Jävla skit.

andas in lite av det vackra i era lungor.

Mitt tangentbord är alldeles kladdigt av socker och vått av vattendropparna från mitt hår. Klockan är strax efter nio och jag har precis kommit hem efter en lång dag. Himlen är så jävla fin ikväll. Den doftar friskt och längtansfullt. Andas in några djupa andetag så ni får in lite av det vackra i era lungor. Det kan vara nyttigt en tisdag som denna.

jon blund.


tel aviv.

Igår bokade vi våra flygbiljetter till Tel Aviv. Såhär såg det ut förrförra sommaren.


success nothing less.

Måndag. Föreläsningar nio till två. Därefter satte jag mig i mitt favoritgrupprum till sex. Det finns nämligen bara en plats i skolan som jag kan koncentrera mig på. Jag lyckas alltid hitta mina favoritställen och då duger ingenting annat. Efter att ha pluggat oerhört lite de senaste tre veckorna, har jag en hel del att ta igen. Jag pluggar bäst när jag är stressad, men det är väldigt många sidor att läsa och det går inte speciellt fort. Tentorna är i maj, så det är bara att tuta och köra. Nu har jag dock lagt undan skolböckerna för idag och ska äta middag.

tillbaka i göteborg.

Nu är jag tillbaka i Göteborg efter en helt underbar helg i Stockholm. Igår var det födelsedagsfest med god mat, fem olika sorters tårtor och härliga människor. Idag var hela familjen och brunchade innan jag åkte ut till Arlanda. Framme i Göteborg, gjorde jag ett pistop vid Götaplatsen för att köpa middag på McDonalds och en påse godisremmar från godisaffären. Nu ska jag äta, titta på Mad Men och packa upp. Därefter ett bad och sedan i säng. Imorgon har vi skola hela dagen.

bob marley.

"You may not be her first, her last, or her only. She loved before she may love again. But if she loves you now, what else matters? She's not perfect - you aren't either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her and give her the most you can. She may not be thinking about you every second of the day, but she will give you a part of her that she knows you can break - her heart. So don't hurt her, don't change her, don't analyze and don't expect more than she can give. Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad, and miss her when she's not there."

lördag.

Vi gör tårtor. Grädde, ananas, gojibär, sockerkaksbotten, nonstop, maräng, granatäpple och vaniljsås.

stockholm.

En jumbopåse Gott & Blandat senare landade jag på Arlanda.

ögonlock och skäggstubb.

Nu väntar långhelg i Stockholm. Mitt plan lyfter nio och femtio imorgon bitti. Jag slänger ihop en väska med det viktigaste strax och därefter blir det antingen några glas vin med ett gäng eller torsdagsbio.

onsdag.

Dagen har jag tillbringat på infektionskliniken på Östra sjukhuset. Vi har haft praktik och träffat många spännande patienter. Jag kom precis innanför dörren. Ska äta mellanmål, ta en powernap och sedan iväg för middag och bus.

sommar.

Marinblå jeans med vita prickar. Solblekt lockigt hår. En äng full av små blommor. Jordgubbar med lime och råsocker. Att promenera hem från krogen på morgonen i det där magiska ljuset. Ett glas vin och en cigarett på en uteservering. Nattdopp. En tunn herrskjorta med ett par spetstrosor under. Fräknar. Gammaldags vaniljglass i en djup skål med stora kakdegsbitar i. Nyklippt gräs. Skrapsår.

i want an ice cream sandwich. i want a vodka.


ear with golden feather.

Nu har jag sadlat om och ska iväg igen. Hoppas ni får en grym måndagskväll!


på medicinareberget idag.

Labbgenomgång. Plasmidlabb. Ven- och kapillärprovtagning.

you're pretty when i'm drunk.

Söndag kväll. Den här helgen har gått sjukt fort. Har inte hunnit plugga någonting alls. Imorgon får jag ta tag i skolan igen. Nu blir det långpromenad, matlagning och söndagshäng i soffan. Mår lite illa efter en bränd kanelbulle som jag stoppade i mig på SoHo nyss. Behöver luft.

saturday i'm in love.

Jag har sovit ända tills nu. Senare i eftermiddag får jag besök från Stockholm, men nu blir det ett långt bad och frukost. Vill även passa på att gratta Ida på 23-års dagen. Jag saknar dig.

jag fucking klarade första tentan.

Ren lycka.


pasta med köttfärssås.

Skola nio till tolv. Nu ska jag laga pasta med köttfärssås. Då det tar ett tag att laga en riktigt god köttfärssås har jag dukat upp en förrätt, nämligen oboy och kanelbulle. Senare i eftermiddag ska jag iväg en sväng på stan. Imorgon får vi tillbaka tentan och jag är nervös som fan. Efter lunch ska vi få öva på att ta blodprov och därefter blir det afterwork för att fira Jessica som fyllt 23. Nu mat.

fler guldkorn från los angeles.

Resan till LA var underbar. Det var så roligt att få hänga med familjen igen och låta bli att tänka på skolan. Vi shoppade, åt goda middagar, gick långa promenader, brunchade med vänner, gick på ett enormt judiskt bröllop, åkte på bilutflykter och mycket annat. Nu är jag dock tillbaka i Göteborg och från och med imorgon börjar allvaret med skolan igen. Det är bra för hjärnan att få ny input. Jag längtar tills jag får göra en termin utomlands.

jetlag.

Ett halvt kilo godis, två avsnitt Californication och ett avsnitt Mad Men senare måste jag försöka sova.
Godiset ovan är absolut inte mina favoriter. Det ska vara saltlakrits, hallon och surt. Som på 7-11 som jag våldgästade i pyjamas, päls och converse för tre timmar sedan. Sov gott.

guldkorn från los angeles.


stardust.


tel aviv.

Jag vill åka dit nu. Men det dröjer till juli. Imorgon ska vi planera resan. Längtar.

tjocka ögonbryn och rostat bröd.

Det är vackert med tjocka ögonbryn och hårvirvlar i nacken. Det är gott att äta rostat bröd med sylt och ost på.

stockholm.

Det är verkligen härligt att vara hemma. Igår åt jag middag på kvarterskrogen Rolfs kök, killen som jobbar på den italienska kaffebaren runt hörnet vet precis hur jag vill ha mitt kaffe, när man vaknar sitter pappa i köket och läser tidningen och vi har american pancakemix i skafferiet som jag ska tillaga när jag kommer hem från frisören och en promenad i vårsolen.

livet är det som pågår just nu.

Imorgon är det skola som vanligt. Efter skolan ska jag på stan med Sofie och därefter blir det middag och bio med ett stort gäng tjejer. På fredag efter skolan flyger jag till Stockholm efter sju veckor i Göteborg. Jag stannar i Stockholm ändå tills på torsdag då jag flyger till LA. Jag ska hinna med att träffa kompisar och familj, springa på stan och fika på alla mina favoritställen, åka till Uppsala och sova över en natt, gå ut och dansa, plugga på Studentpalatset och hämta hem min syster som kommer på tisdag efter tre månader i Asien. Därefter möter vi upp resten av familjen som varit i New York för bröllop i LA, innan jag åker tillbaka till Göteborg via London och Stockholm.
Min onsdag har sett ut på följande sätt:
Vaknade tio i sex. Elavbrott i hela kvarteret. Dåligt humör.
Frukost framför nyhetsmorgon. Segt humör.
Föreläsning om proteiners funktion och uppbyggnad. Jävligt glad.
Lunch med härliga tjejer. Ännu mer glad.
Plugg i biblioteket. Cellbiologi. Uttråkad.
Många ärenden. Stressad.
Mörk chokladtårta och espresso. Sockerchock.
Vad jag ska hitta på i kväll har jag inte riktigt bestämt. Först varma smörgåsar och oboy.

you make me laugh so hard my face hurts.

Jag vill ha en hundvalp och att mitt hår ska bli långt fort. Jag vill att folk ska skratta mer och att det ska bli sommar. Jag vill spela brännboll och åka båt. Jag vill få fräknar och ha klänning. Dricka vin och plocka smultron. Ligga i sängen med öppen balkong och äta kakor. Men idag har jag istället haft en två timmar lång föreläsning om lipider och lunchat med Sara. Därefter en timmes genomgång av labbsäkerhet följt av två timmars labb där vi undersökte ljusets absorbans. Nu ska jag äta pasta och ta ett bad. Bra tisdag.


RSS 2.0