kommer ni ihåg.

Kommer ni ihåg när man gick i trean och verkligen önskade att man blev sjuk så man fick vara hemma från skolan. Man fick önska sig vad man ville från affären och äta godis mitt i veckan. Man fick titta på film hela dagen och ligga med täcke och kudde i vardagsrummet och mamma kom springandes så fort man pep lite ängsligt sådär. Till mellanmål fick jag oboy i ett stort glas med många sugrör och nutellmackor i trekanter.  Om man hade tur köpte pappa presenter påväg hem från jobbet.
Nuförtiden är det inte riktigt lika roligt. Det är störande och äckligt när man sitter och drar in snor i näsan under föreläsningarna. Koncentrationen ligger på noll och antalet sidor i boken som man inte läser växer för varje dag. Det är tungt att släpa runt på en väska med dator och två böcker på 500 sidor styck, en kasse mat, en kasse kläder och ett block. Ni fattar.
Förhoppningsvis är det bara ett virus och jag ska äta upp min teriyakikyckling, dricka upp mitt glas med blåbärssaft och hoppas på att imorgon känner jag mig lite piggare. Tills dess ska jag försöka läsa i alla fall lite i anatomiboken, kolla på Svergies mästerkock och springa ner på hörnet och köpa en påse lakritsnappar. Den här veckan händer det hur mycket roligt som helst med bland annat fadderåterbjudning, drink, utgång och middagar. Då vill man ju vara pigg och kry.

justin wu on vimeo.

Boys of Milan & Paris FW2011 from Justin Wu on Vimeo.

Angels of Victoria's Secret Fashion Show 2010 from Justin Wu on Vimeo.


lördagsgodis på måndagsmorgon.

Vaknar med ont i halsen, snor i hela huvudet och bästa besöket från Stockholm har åkt hem. Gröten smakar inte som vanligt och jag bränner mig på morgonkaffet. Hittar resterna av lördagsgodiset längst in i skafferiet och ska nu krypa ned med det och titta på film tills jag måste till skolan.

killar.


fjorton första dagarna i göteborg.

'
Lite suddiga mobilbilder och annat från tidiga morgnar, laborationer, goda middagar, godisätande och maskerader.

saker jag vill göra och vara.

Jag vill bli hjärtkirurg och plastikkirurg. Jag vill ha läst ekonomi på Yale samt ha en juristexamen från Japan. Jag vill jobba på ett konstgalleri i New York och på ett konditori i Paris. Jag vill ha tre barn och en jävligt underbar man. Jag vill ha långt brunt självlockigt hår med blåa toppar på tisdagar och söndagar. På fredagar och torsdagar vill jag ha krusigt rött hår i en knut på huvudet. Resten av dagarna vill jag vara blond. Förutom på onsdagsmorgnar då jag vill ha rosa hår. Jag vill ha fräknar på näsryggen och ett födelsemärke till höger om munnen. Jag vill bli framgångsrik, men ändå inte skaffa barn alltför sent. Jag vill vara bäst i klassen och samtidigt lyckas göra roliga saker efter skolan varje dag. Jag vill sova tio timmar per natt, men ändå gå och lägga mig sent. Och stiga upp tidigt. Jag vill äta bakelser och espresso till frukost. Röka många cigaretter och diskutera ytliga saker. Men samtidigt vara påläst och allmänbildad. Jag vill överraska och vara oförutsägbar, men samtidigt lugn och trygg. Jag vill vara den som folk beskriver som gladast. Och som verkligen är gladast. Jag vill måla stora tavlor i min ateljé. Färgsprakande, med stora penseldrag och glitter. Jag vill gå långa promenader längs stranden varje morgon och titta på stjärnorna med den jag älskar innan jag går och lägger mig varje kväll. Jag vill ha världens finaste och mest omtänksamma vänner som älskar att skratta åt samma saker som jag gör. Men som har helt andra åsikter och inte är rädda för att säga ifrån. Jag vill äta choklad till middag och borsta tänderna med whiskey. Jag vill ha en hes och mörk röst. Men samtidigt låta flickig. Jag vill att min familj ska vara lycklig och frisk. Jag vill ha en häst som jag kan rida i skogen utanför mitt sommarhus. Jag vill kunna prata med delfiner.
Lite saker jag kom på att jag vill göra medan pastan kokar. Fortsättning följer en annan dag.

tjena ba bloggen.

Jag har haft en intensiv, men jävligt bra dag. Kom precis innanför dörren och ska laga middag. Imorgon är det labb på schemat. Vi ska undersöka bakteriekolonierna vi odlade idag. På kvällen avslutas vår nollning med en sittning på medicinska villan. Vår grupps tema är "ett liv på en annan planet" och jag har tyvärr inte hunnit fixa någon outfit än. Jag som älskar att klä ut mig. Har jag tid så springer jag förbi buttericks imorgon efter skolan. I annat fall så lindar jag bara in hela mig i aluminiumfolie.

tre sommarminnen.

1. Min födelsedagstårta. 2. Sommarens första jordgubbar. 3. Blommor vid Rosendal.

too fast.

På fredag har jag bott i Göteborg i två veckor. Det känns som två dagar.

du smakar chokladmjölk.


one day.

Vardag. Ställde klockan på halv sju, men steg inte upp förrän halv åtta. Havregrynsgröt med socker, kanel och päron. Två koppar kaffe och nyhetsmorgon. Sminkade mig på två minuter. Sprang till bussen. Föreläsning nio till tio. Kaffe. Föreläsning kvart över tio till tolv. Lunch med nollegruppen och våra faddrar. Planerade fadderåterbjudningen och skrattade mellan tuggorna. Vidare till biomedicinska biblioteket för att sitta i ett grupprum och gå igenom föreläsningsanteckningar. Spårvagn 7 till botaniska trädgården. Gick vilse, men hittade tillslut botanik- och miljöbiblioteket där jag lånade två biologiböcker. Spårvagn tillbaka till Kapellplatsen. Ett kort stop förbi Ica för att köpa baguette, lagrad ost, soltorkade tomater och en flaska Brämhults blåbärssaft. Hem. Nu ska jag sätta på kaffe och göra några ostmackor. Sedan hoppas jag på att kvällen bjuder på allt annat än vardag. Det har jag haft nog med idag.


måndag.

Upprop, kaffe, föreläsning, information från MSF (medicine studerandes förbund), lunch, studentbokhandeln, topshop, banken, Ica och nu landade jag hemma. Ska försöka få igång min e-legitimation vilket kräver att jag laddar ned fyra program till min nya MacBook. Men först ska jag hälla upp blåbärssaft i ett stort glas och kika lite i godispåsen från igår. Därefter blir det att skriva rent föreläsningsanteckningar. Kvällens nollningsaktivitet är lugn och på schemat står filmkväll på medicinska villan. Känner dock inte för att släpa mig dit. Jag får se helt enkelt.
Bilder från jakandjil

today i will be happier than a bird with a french frie.

Nu tar jag spårvagnen till skolan. Har ätit gröt och ostmackor till nyhetsmorgon. Och så två koppar kaffe till det.

we will be ok.

I detta ögonblick, klockan 15.03 en vanlig söndag i januari känns allt så jävla härligt. Man måste våga ibland. Fast det kan vara läskigt.

beating heart surgery.

Min dröm är att bli kirurg. Hjärtkirurg eller plastikkirurg. Läkarlinjen består av 330 högskolepoäng. Jag har klarat 1,5 poäng förra veckan. Alltid något.

ögongodis.

Nu ska jag promenera iväg till affären för att handla mat. Bilderna nedan är tagna på en marknad i Frankrike förra sommaren. Synen är människans starkaste sinne och det är viktigt att det vi äter är vackert. Att det doftar gott och smakar gott. Vi får se vad Göteborgs saluhall har att erbjuda.

kanelris och kopps.

Kokade precis jasminris som jag tänkte äta med smör, salt och curry. Tog dock fel på kryddorna och istället för curry blev det kanel. Otippad kombination, men absolut ätbar. Nu ska jag somna till Kopps och för första (och sista) gången på länge inte ställa något väckningslarm på mobilen till imorgon bitti. Dödsskönt.donsö.

Nu möter jag upp min nollegrupp för att handla mat och godis. Sedan åker vi och resten av klassen till Donsö via Saltholmen.

if you snooze you loose.

Ha en grym fredag nu people!
Jag och min lillasyster Jacqueline våren 2010

intropub.

Ikväll blir det intropub på medicinska villan där korv med potatismos och öl serveras. Studentliv när det är som bäst. Olika studentföreningar ska närvara för att informera och värva medlemmar. Jag funderar på att engagera mig i sexmästeriet.

femte dagen i skolan.


Späckad dag med information om bibliotek, praktikdagar (redan första terminen får vi praktisera en dag i månaden på sjukhus) och forskning. Panelen som var inbjuden för att diskutera med oss bestod av en ST-läkare i allmänmedicin, en kirurg, en ST-läkare i röntgen samt en ST-läkare i internmedicin. Bra diskussion, men inte lika bra som i tisdags. Lunch åt jag med min nollegrupp på café anatomen där vi planerade helgen. Imorgon åker nämligen hela klassen på kick-off till Donsö.

god morgon.

Ha en bra dag så hörs vi i eftermiddag. Idag står bland annat paneldiskussion på schemat. Sista dagen innan skolan drar igång på riktigt med anatomi på måndag.

blueberries and red currants.


Efter en bättre kycklingpasta och några ostmackor har jag nu tänkt somna till Sveriges Mästerkock på tv4play.
Klockan ringer halv sju imorgon och innan skolan börjar halv nio kommer fastighetsskötaren hit för att fixa min ytterdörr.

läkarlinjen.

Den här veckan har vi introduktionskurs. De två hittills bästa föreläsningarna ägde rum i tisdags.
En handkirurg, en allmänläkare, en AT-läkare (psykiatri) och en ST-läkare var inbjudna för att svara på våra frågor. 120 hysteriska nyblivna läkarstudenter spottade ur sig frågor kring läkarrollen. Sjukt inspirerande och framför allt intressant att se hur många olika inriktningar det faktiskt finns inom läkaryrket.
Senare under eftermiddagen föreläste en överläkare i hjärtkirurgi tillsammans med en professor i filosofi om etik. Vi fick två fallbeskrivningar som vi i grupp fick debattera kring innan vi diskuterade i helklass.


en jävligt härlig dag.

Ibland tänker man på saker som ägt rum för länge sedan.
2 juli.
Pizza på en rutig filt vid vattnet.
Några cigg, en och en halv liter Coca Cola. Hemmagjord tårta som vi åt med plastsked.
Fräknar på näsryggen, liten röd bikini och doft av syren.

de tre första dagarna i göteborg.

Måndag var det upprop, föreläsningar, stadsvandring och middag på medicinska villan.
Tisdag var det föreläsningar hela dagen och faddermiddag med grönmålade nollor, aluminiumklädda horn och urhärliga faddrar.
Onsdag var det hjärt- och lungräddning samt ribs med klyftpotatis på Kontiki.

waking up.

Hatar att stiga upp tidigt på morgonen.
Nu blir det en torr kanelbulle och espresso till frukost.
Espresso i Deauville, Frankrike sommaren 2010

något nytt.


I övermorgon flyttar jag till Göteborg. Jag börjar läkarprogrammet på måndag och innan dess måste jag ställa i ordning lägenheten där jag ska bo. Imorgon ska jag göra allt tråkigt och praktiskt. Slinga och klippa håret, gå till tandläkaren, åka till KI och hämta ut alla kurslitteratur pappa har förbeställt, träffa en kompis och luncha och därefter gå på ett tårtkalas. Det kommer bli grymt.

RSS 2.0